legionella beheer bij ziekenhuizen

Ziekenhuizen hebben te maken met een risicogroep, ze bieden onderdak aan mensen die ernstig verzwakt zijn. Toch is het legionellabeheer lang niet altijd op orde.


De laatste jaren hebben ziekenhuizen enorm moeten expanderen, soms onder flinke tijdsdruk. Hierdoor is de leidingwater situatie in sommige gevallen flink veranderd. Neem daarbij de wijzigingen in de legionella wetgeving van de afgelopen tien jaar, dan begrijpt u dat het legionellabeleid binnen ziekenhuizen niet altijd even helder is.

 

Iedere medewerker in een ziekenhuis zal beamen dat een ziekenhuis niet het zelfde functioneert als een ander bedrijf. Bij het legionella beheer is het ook totaal anders dan bij andere bedrijven. Door de roulatie van patiënten is vaak niet inzichtelijk of tappunten wel of niet gebruikt worden. Om nog maar niet te spreken over bedledige patiënten.

 

Deze situatie zorgt vaak voor stilstaand water, dit stilstaande water kan voor grote problemen zorgen, legionella ontwikkeld zich makkelijk in stilstaand water tussen de 25-50 graden Celsius.  Wij kunnen u adviseren hoe u het legionella beleid weer op orde krijgt.

 

Speciaal voor grote organisaties als ziekenhuizen hebben wij een digitaal logboek ontwikkeld. Met de toepassing van dit logboek heeft u een goed overzicht van wat er wel of niet uitgevoerd is. 

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel ons gerust op 085 2735842 of vul ons contactformulier in!

  
 

Direct contact met aquavisie

 
 

Referenties

ITN Bastion Hotelgroep Exmar
URS Portaal Gemeente Almere
Woonbedrijf Eindhoven Patrimonium Woning stichting Horsetellerie
De Wiemsel Liander Gemeente Neerijnen
Accres Isala klinieken Gemeente Rijnwaarden
Gemeente de Ronde Venen De Groot Groep BAM
Oldenzaal blygold
 

Zó Kan Het Ook!

 
 
   
© Aquavisie |Disclaimer |Sitemap |Privacy |Links