Legionella preventie Golfbaan

Casus

Door het installatiebedrijf van één van Nederlands meest prestigieuze golfbanen zijn wij benaderd om een legionella probleem op te lossen. Het waterleidingnet wordt niet geregeld gebruikt en zorgt daardoor in combinatie met de warmte voor legionellagroei. Voor ons de opdracht om dit probleem op te lossen.


Oplossing

Omdat thermisch beheer arbeidsintensief is en veel energie kost is er gekozen voor een “groene oplossing”. Om de veiligheid van de gasten en de medewerkers te borgen is er namelijk gekozen om ultrafiltratie toe te passen. Groot voordeel hiervan is dat u geen spoelingen meer hoeft uit te voeren en dat u uw warmwatertemperatuur mag verlagen tot 50 graden Celsius.

 

Het ultrafiltratiesysteem is uitgerust met een integriteittest. Op deze manier is de veiligheid van de gebruikers altijd gewaarborgd. Het filter houdt de legionellabacterie tegen en spoelt deze opgezette tijden. Voor het plaatsen van een ultrafiltratiesysteem dient u te beschikken over een afvoer en elektra-aansluiting.

 

Het filtersysteem houdt enkel de bacterie tegen, het overgebleven leidingwerk is dan ook chemisch gereinigd. Beide werkzaamheden inclusief het advies is uitgevoerd door AquaVisie. Na slechts één dag kon het water weer gebruikt worden en wordt er nu veel tijd en energie bespaart! 

 

Hieronder vindt u foto van het filtersysteem, net weggewerkt in een kast en onderhoudsvriendelijk. Wilt u meer weten bel dan gerust 074 750 14 80 of vul ons contactformulier in.  
 

Direct contact met aquavisie

 
 

Referenties

ITN Bastion Hotelgroep Exmar
URS Portaal Gemeente Almere
Woonbedrijf Eindhoven Patrimonium Woning stichting Horsetellerie
De Wiemsel Liander Gemeente Neerijnen
Accres Isala klinieken Gemeente Rijnwaarden
Gemeente de Ronde Venen De Groot Groep BAM
Oldenzaal blygold
 

Zó Kan Het Ook!

 
 
   
© Aquavisie |Disclaimer |Sitemap |Privacy |Links