legionella veilig douchen

Liander (de netbeheerder) dient op de verschillende verdeelstations een douchevoorziening aan zijn medewerkers aan te bieden.


Dit is een eis die door de ARBO dienst is opgesteld. Vaak worden deze douchevoorzieningen praktisch niet gebruikt, lange stilstand van water is dan ook eerder regel dan uitzondering. De kleine hoeveelheden legionella die in het drinkwater zitten kunnen zich daardoor dan ook eenvoudig vermenigvuldigen in de tussentijd. De opdracht die wij hebben gekregen is er voor zorgen dat het personeel veilig kan douchen op de verschillende verdeelstations, de eerste locatie dient als pilotlocatie.

 

Oplossing

Om een veilige douchevoorziening te bieden aan de medewerkers van Liander is het van belang de toevoer van legionella te stoppen, dit kan door middel van ultrafiltratie. Nadat het filter geplaatst wordt dient het achterliggende leidingwerk gereinigd te worden, dit is om een nulpunt te creëren. Het filter stopt namelijk enkel de toevoer van de legionella bacterie. Op deze manier kunnen de medewerkers van Liander veilig douchen. De filters zijn zelfreinigend en onderhoudsarm. U hoeft met de toepassing van ultrafiltratie ook niet meer te spoelen, want als de bacterie niet in het leidingwerk komt kan het ook niet groeien.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem gerust eens contact op! 
 

Direct contact met aquavisie

 
 

Referenties

ITN Bastion Hotelgroep Exmar
URS Portaal Gemeente Almere
Woonbedrijf Eindhoven Patrimonium Woning stichting Horsetellerie
De Wiemsel Liander Gemeente Neerijnen
Accres Isala klinieken Gemeente Rijnwaarden
Gemeente de Ronde Venen De Groot Groep BAM
Oldenzaal blygold
 

Zó Kan Het Ook!

 
 
   
© Aquavisie |Disclaimer |Sitemap |Privacy |Links