legionellabestrijding maar dan anders

Case

De afgelopen jaren kwamen wij geregeld in aanraking met zorgcentra met een legionellaprobleem . Dit probleem wordt veelal veroorzaakt door het geringe watergebruik van ouderen in combinatie met een hoge omgevingstemperatuur in de woning. Dit zijn de ideale omstandigheden voor de legionellabacterie om zich te vermenigvuldigen.  Ook de leegstand van kamers bij een ziekenhuisbezoek of het overlijden van bewoners zorgt voor risicovolle situaties.

 

Vaak luidt het advies in zo’n situatie chemisch of thermisch reinigen. Een dergelijke oplossing zorgt voor veel ophef, organisatiewerk en kosten. Het water mag namelijk een dag lang niet gebruikt worden. En een kans op herhaling sluit u tevens niet uit, doordat u het probleem niet oplost maar enkel het gevolg. De voorkeur gaat in een dergelijke situatie uit naar een geruisloze oplossing waarbij een kans op een herbesmetting zeer gering is. 


Oplossing

Om een herbesmetting te voorkomen hebben wij gekozen om ultrafiltratie in te zetten. Ultrafiltratie zorgt ervoor dat de bacterie niet meer in uw leidingwerk terecht komt. In combinatie met koper zilver ionisatie hoeft u geen chemische of thermische reiniging uit te voeren. Dat wordt namelijk door middel van de koper zilver ionisatie opgelost (wat als chemische reiniging dient). Wanneer het pand schoon is kan er worden gestopt met de koper zilver ionisatie en is de toevoer gestopt door middel van ultrafiltratie. De koper zilver ionisatie wordt aangeboden in een verhuurconstructie zodat u geen hoge onderhoudskosten heeft. Een ideale oplossing voor een complex probleem, waar de gebruikers weinig last van hebben.  
 

Direct contact met aquavisie

 
 

Referenties

ITN Bastion Hotelgroep Exmar
URS Portaal Gemeente Almere
Woonbedrijf Eindhoven Patrimonium Woning stichting Horsetellerie
De Wiemsel Liander Gemeente Neerijnen
Accres Isala klinieken Gemeente Rijnwaarden
Gemeente de Ronde Venen De Groot Groep BAM
Oldenzaal blygold
 

Zó Kan Het Ook!

 
 
   
© Aquavisie |Disclaimer |Sitemap |Privacy |Links