waterbesparing bij ziekenhuis

Casus

De Isala Klinieken in Zwolle realiseren op het moment van schrijven de nieuwbouw van het grootste niet academische ziekenhuis in Nederland. De bouwcombinatie D2B( BAM, Unica, Croon en de firma Kropman) zijn verantwoordelijk voor de bouw van het ziekenhuis. In de praktijk blijkt dat er tijdens de bouwfase vaak langere tijd water stil staat omdat de leidingen op druk worden gezet met water. Om in zo’n geval alle niet gebruikte tappunten wekelijks te spoelen loopt dan al snel in de papieren. In het geval van de Isala Klinieken gaat het hierbij om circa 4000 tappunten. Zonde van het water maar ook van de tijd! Wij vonden de oplossing voor dit probleem. 


Oplossing

Voor de waterleiding op druk is gezet hebben wij een aanhangwagen ontwikkeld die het binnenkomende water filtert. De aanhangwagen is voorzien van een ultrafiltratiesysteem en filtert bacteriën  uit het water. Op deze manier hoeven alle tappunten niet gespoeld te worden. Dit zorgt niet alleen voor een enorme waterbesparing maar ook een besparing van manuren. De plaatsing van de aanhanger is uitgevoerd in overleg met de firma Vitens.

 

Momenteel wordt er gekeken voor de plaatsing van een centraal ultrafiltratiesysteem om het water blijvend te filteren en te stoppen met het wekelijks spoelen van leidingen.

 

Wordt vervolgd…………

  
 

Direct contact met aquavisie

 
 

Referenties

ITN Bastion Hotelgroep Exmar
URS Portaal Gemeente Almere
Woonbedrijf Eindhoven Patrimonium Woning stichting Horsetellerie
De Wiemsel Liander Gemeente Neerijnen
Accres Isala klinieken Gemeente Rijnwaarden
Gemeente de Ronde Venen De Groot Groep BAM
Oldenzaal blygold
 

Zó Kan Het Ook!

 
 
   
© Aquavisie |Disclaimer |Sitemap |Privacy |Links