legionella bestrijding

Wanneer uw pand besmet is met de legionellabacterie wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk  van verlost worden. AquaVisie zorgt dat uw pand snel weer vrij is van legionella!


AquaVisie heeft dagelijks te maken met legionella bestrijding, een besmetting zit namelijk in een hoekje. Dit kunt u letterlijk nemen, één risicopunt in  uw leidingwerk kan ervoor zorgen dat u op meerder plekken in uw pand besmettingen aantreft. Dit is niet alleen het geval bij oudere panden, maar komt ook bij nieuwbouw voor. We isoleren onze panden tegenwoordig zoveel mogelijk, met als gevolg dat de warmte niet meer uit het pand kan. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de watertemperatuur in uw pand.

 

De legionellabacterie groeit tussen de 25 en 50 graden Celsius, dit is de reden waarom u vaak wordt aangeraden uw leidingen te spoelen (het water krijgt op deze manier geen tijd om op te warmen). Heeft u ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een besmetting in uw leidingwerk zitten dan kunnen wij u uiteraard ondersteunen met legionella bestrijding.

 

Legionella bestrijding

Er zijn verschillende manieren om een legionella besmetting te bestrijden. AquaVisie kent deze mogelijkheden en kan u daar bij helpen. Wij voeren op regelmatige basis chemische maar ook thermische reinigingen uit. Bij een chemische reiniging worden er chemicaliën in uw leidingwerk gezet. Deze chemicaliën krijgen langdurig de tijd de bacterie te doden en worden vervolgens weer uit de leiding gespoeld. U kunt gedurende de reiniging uw water niet gebruiken.

 

Bij een thermische reiniging wordt de legionellabacterie gedood door middel van “heet water”. Tijdens deze reiniging kunt u net als bij  een chemische reiniging uw water niet gebruiken. Wij begrijpen dat dit voor verschillende bedrijven niet haalbaar is en adviseren daarom ook geregeld de tijdelijke inzet van koper zilver ionisatie in combinatie met ultrafiltratie.

 

Heeft u vragen over de mogelijkheden voor uw pand, of heeft u andere vragen? Dan horen wij uiteraard graag van u! U kunt ons bereiken via het contactformulier of telefonisch op het volgende nummer 085 2735842.

 

Wellicht bent u ook geinteresseerd in
risicoanalyse legionella

monstername legionella

legionella pneumonie 
 

Direct contact met aquavisie

 
 

Referenties

ITN Bastion Hotelgroep Exmar
URS Portaal Gemeente Almere
Woonbedrijf Eindhoven Patrimonium Woning stichting Horsetellerie
De Wiemsel Liander Gemeente Neerijnen
Accres Isala klinieken Gemeente Rijnwaarden
Gemeente de Ronde Venen De Groot Groep BAM
Oldenzaal blygold
 

Zó Kan Het Ook!

 
 
   
© Aquavisie |Disclaimer |Sitemap |Privacy |Links