legionella filter

Een legionella filter biedt u, uw medewerkers en uw gasten veiligheid zonder dat u er moeite voor hoeft te doen.


Nu horen wij u denken, zonder moeite te doen? Ja! Een legionella filter (ook wel ultrafiltratie genoemd) biedt u de mogelijkheid om te stoppen met uw wekelijkse spoelingen. En daar blijf het niet bij, u mag ook uw warmwater temperatuur aanpassen naar 50 graden Celsius. Sinds de inwerking trede van het drinkwaterbesluit juli 2011 is het toegestaan om fysische technieken als ultrafiltratie toe te passen. Jarenlang is het spoelen van leidingen en het aanpassen van leidingwerk “gepromoot”  maar vandaag de dag is deze werkwijze in onze ogen achterhaald.

Een legionella filter kan geplaatst worden bij uw watermeter en zorgt ervoor dat de legionellabacterie niet meer in uw waterleiding komt. Dit is bij nieuwbouw uiteraard een uitgelezen kans om uw pand legionellaveilig te houden en te stoppen met spoelen van niet gebruikte tappunten.

 

Wordt uw pand al gebruikt dan dient er een reiniging te worden uitgevoerd om een zogenoemd nulpunt te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door een thermische reiniging of een chemische reiniging, AquaVisie kan deze reiniging voor u uitvoeren en heeft al jarenlang ervaring. Op het moment dat het nulpunt bereikt u kunt u stoppen met spoelen en mag u de warmwater temperatuur verlagen.

 

Ultrafiltratie de techniek

Ultrafiltratie wordt al jaren gebruikt bij nierdialyse. Feitelijk is het een membraanfilter  met een poriegrootte van 0,03 µm. De poriegrootte is vele malen kleiner dan de legionellabacterie en houdt daardoor de bacterie tegen waar water verder uw leiding ingaat.  De bacteriën die achterblijven in  het filter worden op gezette tijden weggespoeld de afvoer in. Het legionella filter is zelfreinigend, onderhoudsarm en eenvoudig. Dit zijn redenen waardoor er steeds vaker wordt gekozen voor een legionella filter.

 

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw pand, of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 085 2735842. 

 

wellicht bent u ook geinteresseerd in:

legionella risicoanalyse 

drinkwateranalyse

chemische reiniging 
 

Direct contact met aquavisie

 
 

Referenties

ITN Bastion Hotelgroep Exmar
URS Portaal Gemeente Almere
Woonbedrijf Eindhoven Patrimonium Woning stichting Horsetellerie
De Wiemsel Liander Gemeente Neerijnen
Accres Isala klinieken Gemeente Rijnwaarden
Gemeente de Ronde Venen De Groot Groep BAM
Oldenzaal blygold
 
 
 
   
© Aquavisie |Disclaimer |Sitemap |Privacy |Links