Legionella voorkomen

Wij begrijpen als geen ander dat voorkomen beter is dan genezen.


Legionella voorkomen is niet alleen beter dan genezen, het is ook nog eens vele malen goedkoper dan achteraf problemen herstellen! Er zijn verschillende panden te bedenken waar legionella makkelijk kan groeien door temperatuurproblemen. Vandaag de dag wordt er vaak wel gedacht aan hotspotvrij ontwerpen, maar vroeger was dit niet de normaalste zaak van de wereld. Vaak zorgen deze panden voor legionella problemen, leidingen liggen vlak naast elkaar en beïnvloeden elkaars temperatuur.

 

Wanneer er legionella geconstateerd wordt beginnen de kosten op te lopen. U moet zorgen dat uw gasten niet besmet raken, dus of de douches kunnen niet gebruikt worden of u kunt tijdelijke douchekoppen kopen. Vervolgens dienen de leidingen gereinigd te worden. Wanneer u de toevoer van de bacterie niet stopt kunt u weer tegen hetzelfde probleem aanlopen. Wij adviseren onze klanten dan ook vaak om legionella te voorkomen door middel van het toepassen van ultrafiltratie of een andere preventieve techniek.

 

ultrafiltratie

Ultrafiltratie is een techniek die al jaren in de nierdialyse gebruikt wordt. Het werkt als volgt: Door een ultrafiltratiesysteem komt geen legionella, daardoor kunt u stoppen met het spoelen van tappunten en hoeft u maar een retourtemperatuur van 50 graden Celsius te realiseren.  Deze filters kunt u het “beste”plaatsen bij uw watermeter omdat u dan voor uw gehele leidingwerk filtert. Het is wel zaak dat het achterliggende leidingwerk schoon is, dit kunt bereiken door bijvoorbeeld een thermische- of chemische reiniging.

 

Wilt u weten hoe u legionella kunt voorkomen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier, of bel 085 2735842.

 

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in

Koper zilver ionisatie

Legionella douchekop

Wetgeving legionella 
 

Direct contact met aquavisie

 
 

Referenties

ITN Bastion Hotelgroep Exmar
URS Portaal Gemeente Almere
Woonbedrijf Eindhoven Patrimonium Woning stichting Horsetellerie
De Wiemsel Liander Gemeente Neerijnen
Accres Isala klinieken Gemeente Rijnwaarden
Gemeente de Ronde Venen De Groot Groep BAM
Oldenzaal blygold
 

Zó Kan Het Ook!

 
 
   
© Aquavisie |Disclaimer |Sitemap |Privacy |Links