Meer informatie
085 - 273 58 42

legionella beheer bij tandartspraktijken

Eind dit jaar of begin volgend jaar zullen de nieuwe WIP richtlijnen van kracht worden. U zult dan aan legionellabeheer moeten doen!

 

De waterinstallatie van een tandartsstoel is per definitie een bron voor bacteriën. Er komen bacteriën binnen via het drinkwater (legionella), maar er groeien ook mondbacteriën terug vanuit de instrumenten in de waterleiding. De diameter van de waterleiding en de geringe doorstroomvan water door de leidingen zorgen ervoor dat er eenvoudig biofilm in de drinkwaterinstallatie kan groeien. Bacteriën als legionella kunnen daardoor gemakkelijk uitgroeien tot risicovolle waarden. Vandaar dat in de nieuwe WIP richtlijn het water van de tandartsstoel twee maal per jaar onderzocht moet worden op aanwezigheid van legionella.

AquaVisie kan u adviseren hoe u eenvoudig aan de WIP richtlijn kunt voldoen en de drinkwater veiligheid kunt borgen.

Ultrafiltratie bij tandartspraktijken

Bijna elk pand in Nederland krijgt kleine hoeveelheden legionella geleverd door zijn drinkwatermaatschappij. Dit hoeft geen probleem te vormen omdat er vaak voldoende afname in een pand is waardoor de legionella moeilijk kan groeien. Is de normale doorstroming niet voldoende dan wordt er vaak geadviseerd uw waterleiding te spoelen. De doorstroming bij uw tandartsstoel is nihil, daarom adviseren wij steeds vaker dit water te filteren. Met het speciale AquaBright dentalfilter heeft u meteen dè oplossing in huis.

Ultrafiltratie wordt al jaren bij nierdialyse gebruikt, en wordt sinds 2011 ook toegepast als legionellapreventie. Speciaal voor tandartspraktijken hebben wij een filter ontworpen voor in de tandartsstoel. Zo kunt u uw patiënten beschermen tegen een besmetting en hoeft u niet onnodig water weg te gooien. De filters doen niets meer dan de legionella tegen houden en het water doorlaten. In plaats van op de tandartsstoel kunt u ultrafiltratie ook centraal inzetten bijvoorbeeld bij uw watermeter.

 

Wilt u weten wat voor legionella beheer mogelijkheden er voor uw praktijk zijn? Neem gerust eens contact met ons op dan adviseren wij u vrijblijvend. U kunt ons bereiken op het volgende nummer 085 2735842 of u kunt ons contactformulier invullen.Meer informatie over

Regievoering legionellabeheer

Met legionella regie belanden zaken niet meer tussen wal en schip! Lees meer

Risicoanalyse Legionella

Om te weten of uw gebouw een risico op legionellabesmetting heeft, dient een risicoanalyse van het installatiewerk plaats te vinden. Lees meer

Chemisch reinigen

Wat moet u doen als er legionella aangetroffen wordt? Lees meer

Legionella

Legionella zegt een hoop mensen wel iets, maar waar bevindt de bacterie zich en hoe groeit hij? Lees meer