Meer informatie
085 - 273 58 42

legionella beheer in de recreatiebranche

Of het nu gaat om een camping, een hotel, een jachthaven, een bed & breakfast of een groepsaccommodatie: goed en veilig water is van essentieel belang!

 

Vertrouwen is in de recreatiebranche een belangrijk begrip. Het is vaak in jaren zorgvuldig opgebouwd. Besmet drinkwater kan hier in één klap een einde aan maken. Wij hebben kennis van de recreatiesector en begrijpen ook als geen ander dat u geen kamer of kampeerplaats meer verhuurt wanneer u aan de legionella regelgeving voldoet. Helaas bent u als recreatie ondernemer toch drukker met randzaken dan met uw core business, gasten ontvangen. Door de seizoensgebondenheid van uw werk heeft u te maken met grote pieken  in uw werkzaamheden, taken die met legionella beheer te maken hebben bent u dan ook liever kwijt dan rijk!

 

In de afgelopen jaren is er veel tijd gestoken in het ontwikkelen  van technieken waardoor uw legionella beheer minder tijd kost en efficiënter is. Technieken als koper zilver ionisatie en ultrafiltratie zorgen ervoor dat uw pand/park legionella vrij is en dit blijft.

 

Ultrafiltratie

Een voorbeeld van een nieuw ontwikkelde techniek is Ultrafiltratie, sinds het inwerking treden van het drinkwaterbesluit is het toegestaan om ultrafiltratie preventief in te zetten. Hier zijn een aantal grote voordelen aan verbonden:

  • U hoeft geen wekelijkse spoelingen meer uit te voeren;
  • Uw warmwatertemperatuur mag u instellen op 50 graden in plaats van op 60 graden;

Kortom u kunt zich bezig houden met uw gasten en niet met randzaken als legionella.

 

Koper zilver ionisatie

Een andere mogelijkheid is de toepassing van koper zilver ionisatie, deze techniek mag u enkel toepassen wanneer u een legionellaprobleem heeft (en op aanraden van een brl6010 gecertificeerde partij). Door koper- en zilver delen op te lossen in uw waterleiding zorgt u ervoor dat de legionellabacterie wordt aangepakt.  Deze manier van werken  zorgt er voor dat uw pand vaak al na 3 maanden legionellavrij is.

 

De hierboven genoemde technieken zijn slechts enkele opties, er zijn meerdere wegen die naar een legionella vrij pand leiden. Door onze ervaring in de recreatiebranche kunnen wij ook u helpen!  Hoe? Neem gerust eens contact op voor een vrijblijvend gesprek. U kunt ons bereiken op 085 2735842 of via ons contactformulier.

 

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in

Legionella monstername

Legionella risicoanalyse

Legionella wetgevingMeer informatie over

Regievoering legionellabeheer

Met legionella regie belanden zaken niet meer tussen wal en schip! Lees meer

Risicoanalyse Legionella

Om te weten of uw gebouw een risico op legionellabesmetting heeft, dient een risicoanalyse van het installatiewerk plaats te vinden. Lees meer

Chemisch reinigen

Wat moet u doen als er legionella aangetroffen wordt? Lees meer

Legionella

Legionella zegt een hoop mensen wel iets, maar waar bevindt de bacterie zich en hoe groeit hij? Lees meer