Meer informatie
085 - 273 58 42

legionella beheer bij zorginstellingen

U als zorginstelling heeft te maken met een risicogroep op het gebied van legionella, daarom is het juist voor u belangrijk om alert te zijn en risico’s te herkennen. 

 

Zorginstellingen zijn in Nederland aangeduid als prioritaire instelling, d.w.z. dat u verplicht in het bezit moeten zijn van een risicoanalyse en dat u halfjaarlijks uw pand moeten laten bemonsteren. Wanneer uw pand is uitgerust met controleerbare keerkleppen dient u deze jaarlijks te laten controleren.

 

In zorgcentra is de omgevingstemperatuur vaak hoger dan in andere panden. Dit zorgt ervoor dat de bacterie makkelijk kan groeien. Om deze groei te voorkomen wordt vaak aangeraden uw leidingwerk wekelijks te spoelen wanneer deze niet gebruikt wordt.

 

Als manager is het erg moeilijk om overzicht te houden over al deze verschillende werkzaamheden, zeker wanneer u verantwoordelijk bent voor meerdere panden. Goed thermisch beheer is namelijk een arbeidsintensieve taak waar veel kennis bij komt kijken. Wij zijn van mening dat legionellabeheer u zo min mogelijk tijd moet kosten! U verhuurt geen kamer extra door goed legionellabeheer, voer het dan ook zo efficiënt mogelijk uit!

 

Wij bieden zorginstellingen meerdere opties aan. In het verleden hebben wij namelijk gemerkt dat bedrijven niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden op het gebied van legionella preventie en eigenlijk zonder kennis “kiezen” voor het arbeidsintensieve thermisch beheerconcept. Er zijn vandaag de dag producten op de markt die u kunnen helpen bij het legionellavrij houden van uw pand. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan ultrafiltratie of koper zilver ionisatie. Maar wij hebben ook mede voor zorginstellingen een digitaal logboek ontwikkeld, UlogIT.

 

UlogIT

UlogIT is HET digitale logboek op het gebied van legionellabeheer, het zorgt ervoor dat u zich kunt richten op uw core business en dat u alleen bij “noodgevallen”wordt gewaarschuwd. Uw personeel heeft geen training nodig omdat de legionella wetgeving in het systeem geïntegreerd is en zij enkel een to do list krijgen. Wordt er  een te hoge temperatuur genoteerd? Dan constateert UlogIT dit en zal vervolgstappen inplannen. U hoeft dus niet op de hoogte te zijn van de steeds veranderende wetgeving. Dit scheelt u tijd, tijd die u wel beter kunt besteden denken wij!  

 

Ultrafiltratie

Ultrafiltratie wordt al jarenlang bij nierdialyses gebruikt. Ultrafiltratie membranen filteren het water en houden de legionellabacterie tegen. Deze filters zijn zelfreinigend en hebben als grote voordelen dat u uw watertemperatuur mag aanpassen naar 50 graden Celsius en dat u, uw niet gebruikte tappunten niet wekelijks hoeft te spoelen.

 

Koper zilver ionisatie

Koper zilver ionisatie is het meest rigoureuze middel tegen legionella, u lost koper en zilverdelen op in het water en deze tasten de legionella aan. De ervaringen met koper zilver ionisatie zijn zeer positief, u moet alleen wel uw leiding blijven spoelen voor de doorstromingen van de koper- en zilverdelen.

 

Bent u benieuwd hoe wij uw zorginstelling kunnen helpen? Neem eens vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken wij met u de mogelijkheden! U kunt ons bereiken op 085 2735842 of via het contactformulier.         Meer informatie over

Regievoering legionellabeheer

Met legionella regie belanden zaken niet meer tussen wal en schip! Lees meer

Risicoanalyse Legionella

Om te weten of uw gebouw een risico op legionellabesmetting heeft, dient een risicoanalyse van het installatiewerk plaats te vinden. Lees meer

Chemisch reinigen

Wat moet u doen als er legionella aangetroffen wordt? Lees meer

Legionella

Legionella zegt een hoop mensen wel iets, maar waar bevindt de bacterie zich en hoe groeit hij? Lees meer