Meer informatie
085 - 273 58 42

Legionella beheersplan

Een legionella beheersplan is de handleiding naar een legionellavrij pand!

Wanneer wij een legionella beheersplan opstellen voor onze klanten gaan wij uit van één uitgangspunt: legionella beheersing moet zo min mogelijk kosten. Wij begrijpen namelijk dat u niets meer gaat verkopen met een legionellavrij pand.

Een legionella beheersplan is niet meer dan een handleiding naar een veilig pand. Er staan (o.a. afhankelijk van het gebruik en watertemperatuur) tappunten in die gespoeld en getemperatuurd moeten worden maar ook bijvoorbeeld tappunten waar de verzegeling gecontroleerd dient te worden.

In de praktijk komen wij panden tegen die veel problemen met zich meebrengen, bijvoorbeeld hotels met dubbele wastafels. Wij merken dat er in zo’n geval toch nog vaak door adviesbureaus gekozen wordt voor het spoelen van tappunten, dit kost de gebouweigenaar jarenlang veel manuren, geld en water.

Gemeente Almere: Zwembad Almerepoort

Wij zouden in een dergelijke situatie eerder dan anderen in gesprek gaan met de gebouweigenaar om een oplossing aan te dragen die minder tijd en geld kost, bijvoorbeeld ultrafiltratie. Technieken als ultrafiltratie, uv desinfectie en andere fysische technieken zijn sinds juli 2011 preventief inzetbaar.

Ook bieden wij de mogelijkheid om uw legionella beheersplan te digitaliseren. Hiervoor hebben wij een digitaal logboek ontwikkeld. Voor een impressie van dit slimme digitale logboek verwijzen wij u door naar het filmpje aan de rechterzijde van het scherm.

Hier een tekst

Wilt u meer weten over ons legionella beheersplan, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of bel 085 2735842

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in

Drinkwateranalyse
Digitaal logboek
Regievoering legionellabeheer

Meer informatie over

Regievoering legionellabeheer

Met legionella regie belanden zaken niet meer tussen wal en schip! Lees meer

Risicoanalyse Legionella

Om te weten of uw gebouw een risico op legionellabesmetting heeft, dient een risicoanalyse van het installatiewerk plaats te vinden. Lees meer

Chemisch reinigen

Wat moet u doen als er legionella aangetroffen wordt? Lees meer

Legionella

Legionella zegt een hoop mensen wel iets, maar waar bevindt de bacterie zich en hoe groeit hij? Lees meer