Meer informatie
085 - 273 58 42

legionella beheer bij ziekenhuizen

Ziekenhuizen hebben te maken met een risicogroep, ze bieden onderdak aan mensen die ernstig verzwakt zijn. Toch is het legionellabeheer lang niet altijd op orde.

 

De laatste jaren hebben ziekenhuizen enorm moeten expanderen, soms onder flinke tijdsdruk. Hierdoor is de leidingwater situatie in sommige gevallen flink veranderd. Neem daarbij de wijzigingen in de legionella wetgeving van de afgelopen tien jaar, dan begrijpt u dat het legionellabeleid binnen ziekenhuizen niet altijd even helder is.

 

Iedere medewerker in een ziekenhuis zal beamen dat een ziekenhuis niet het zelfde functioneert als een ander bedrijf. Bij het legionella beheer is het ook totaal anders dan bij andere bedrijven. Door de roulatie van patiënten is vaak niet inzichtelijk of tappunten wel of niet gebruikt worden. Om nog maar niet te spreken over bedledige patiënten.

 

Deze situatie zorgt vaak voor stilstaand water, dit stilstaande water kan voor grote problemen zorgen, legionella ontwikkeld zich makkelijk in stilstaand water tussen de 25-50 graden Celsius.  Wij kunnen u adviseren hoe u het legionella beleid weer op orde krijgt.

 

Speciaal voor grote organisaties als ziekenhuizen hebben wij een digitaal logboek ontwikkeld. Met de toepassing van dit logboek heeft u een goed overzicht van wat er wel of niet uitgevoerd is. 

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel ons gerust op 085 2735842 of vul ons contactformulier in!

 Meer informatie over

Regievoering legionellabeheer

Met legionella regie belanden zaken niet meer tussen wal en schip! Lees meer

Risicoanalyse Legionella

Om te weten of uw gebouw een risico op legionellabesmetting heeft, dient een risicoanalyse van het installatiewerk plaats te vinden. Lees meer

Chemisch reinigen

Wat moet u doen als er legionella aangetroffen wordt? Lees meer

Legionella

Legionella zegt een hoop mensen wel iets, maar waar bevindt de bacterie zich en hoe groeit hij? Lees meer