Meer informatie
085 - 273 58 42

legionella behandeling

Doelt u op legionella behandeling van uw drinkwaterleiding of wilt u meer informatie omtrent de veteranenziekte?


Wanneer u meer informatie over de veteranenziekte wilt klik dan op veteranenziekte. Wanneer u meer wil weten over een legionella behandeling van uw drinkwaterleiding lees gerust hieronder verder.

Wanneer er legionella in uw drinkwaterleiding is aangetroffen kunt u een legionella behandeling uitvoeren. Ten eerste dient u dit te melden bij Ilent (vanaf 1000 kolonie vormende eenheden per liter) en wellicht ook bij de GGD. Vervolgens is het belangrijk dat u de veiligheid van de gebruikers borgt. U kan kiezen voor een legionella veilige douchekop, maar u kunt er ook voor kiezen om tijdelijk uw tappunten te sluiten.

Vervolgens is het zaak dat u de legionellabacterie te lijf gaat. Het te lijf gaan van de legionella bacterie kan op verschillende manier. U kunt er voor kiezen uw leidingwerk thermisch te reinigen, d.w.z. door middel van heet water de bacterie in het leidingwerk doden. Maar er kan ook gekozen worden voor een chemische reiniging. Bij beide behandelingen kunt u uw leidingwerk tijdelijk niet gebruiken (i.v.m. de kans op verbranding of het innemen van chemicaliën).

Wij hebben veel ervaring met legionella behandelingen en zijn dus gewend aan de haast die er vaak bij is geboden. Tevens zijn wij BRL6010 gecertificeerd en mogen daarom ook uw risicoanalyse aanpassen waarnodig. Onze voorkeur ligt bij een chemische reiniging omdat een chemische reiniging er voor zorgt dat het biofilm in de drinkwaterleiding wordt aangetast. In deze biofilm nestelt de legionellabacterie zich. Wilt u meer weten over legionella behandelingen dan kunt u gerust eens contact met ons opnemen over de mogelijkheden die er zijn voor uw probleem. U kunt ons bereiken op het volgende telefoonnummer 085 2735842 of u kunt ons contactformulier invullen aan de rechterzijde van uw scherm. 

 

Wellicht bent u ook geinteresseerd in

UVC Titanium Oxide

Legionella Filter

LegionellaMeer informatie over

Regievoering legionellabeheer

Met legionella regie belanden zaken niet meer tussen wal en schip! Lees meer

Risicoanalyse Legionella

Om te weten of uw gebouw een risico op legionellabesmetting heeft, dient een risicoanalyse van het installatiewerk plaats te vinden. Lees meer

Chemisch reinigen

Wat moet u doen als er legionella aangetroffen wordt? Lees meer

Legionella

Legionella zegt een hoop mensen wel iets, maar waar bevindt de bacterie zich en hoe groeit hij? Lees meer