Meer informatie
085 - 273 58 42

legionella symptomen

Wat zijn legionella symptomen, en hoe kunt u dit voorkomen?


Wanneer iemand besmet is met de legionellabacterie heeft dit zeer vervelende gevolgen voor deze persoon. Het kan leiden tot een directe infectie van de longen en luchtwegen. De bacterie groeit in een vochtige omgeving en een besmetting kan worden opgelopen door het inademen ervan. Een groot deel van de besmettingen verloopt zonder legionella symptomen of mensen krijgen een soort griep.

 

De veteranenziekte is een soort longontsteking door de legionellabacterie. Legionella symptomen zijn: Hoofdpijn, spierpijn en een ziek gevoel. Deze klachten worden opgevolgd door een longontsteking met koorts en flinke verhogingen boven de 39 graden. Tevens worden patiënten vaak kortademig en hoesten ze veel. Wanneer u deze legionella symptomen heeft kunt u het best een arts raadplegen.

 

Legionella kan voorkomen worden door uw drinkwaterleiding goed op orde te hebben. Verschillende organisaties zijn als prioritair aangeduid in Nederland en hebben op dit gebied verplichtingen. AquaVisie kan u op dit gebied ondersteunen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel 085 2735842.

 


Wellicht bent u ook geinteresseerd in:

digitaal logboek

UVC Titanium Oxide

Regie voering legionellabeheerMeer informatie over

Regievoering legionellabeheer

Met legionella regie belanden zaken niet meer tussen wal en schip! Lees meer

Risicoanalyse Legionella

Om te weten of uw gebouw een risico op legionellabesmetting heeft, dient een risicoanalyse van het installatiewerk plaats te vinden. Lees meer

Chemisch reinigen

Wat moet u doen als er legionella aangetroffen wordt? Lees meer

Legionella

Legionella zegt een hoop mensen wel iets, maar waar bevindt de bacterie zich en hoe groeit hij? Lees meer